Structura Fiinţei Umane – II

Mintea şi mentalul, Sufletul şi spiritualul pot constitui cu şi prin Trup, întregul, Fiinţa Umană. Şoptiţii paşi te vor duce, data viitoare, spre cuprinderea mai coerentă a Minţii, adică a Conştientului şi a Subconştientului EdEx, şi spre începutul înţelegerii Subconştientului Spiritual”.

Am început cu ultima parte a articolului din luna februarie (ProAlba nr. 2) şi, în plus, vin cu precizarea, pentru tine, cel care îţi doreşti o trecere spre profunzimea acestei lumi minunate, că este esenţială citirea/recitirea primei părţi a articolului.

Conştientul, conform Conceptului ISOCAP, reprezintă acea parte din întregul tău, care te face să trăieşti clipa prin intermediul simţurilor senzoriale, fizice.

Este esenţial să te simţi prin această entitate (una din cele şase) atât şi nimic mai mult. Cei care au cunoştinţe de psihologie, sociologie, medicină, filozofie, etc. nu trebuie să privească cuvântul „conştientul”, sau altele subliniate, prin comparaţie cu sensul dat în nişele de cunoaştere de mai sus.

Priveşte-te ca un întreg, Fiinţă Umană, prin Trup, Minte şi Suflet, înţelegând în profunzime: Corpul Fizic şi Corpul Non Fizic; Conştientul şi Subconştientul; Subconştientul EdEx şi Subconştientul Spiritual.

Cu dezamăgire, acum câţiva ani, am constatat că făceam parte dintr-o gloată imensă, constituită din zeci de generaţii, care, în epoca de tristă amintire, s-a dezvoltat prin transformarea radicală a ceea ce era Fiinţa Umană, în „omul nou”. Ignoranţa dată de o dictatură perversă, prin comunism şi, mai ales, prin oameni, face ca şi acum să se menţină o formă gravă de necunoaştere de sine, de lipsă de trăire prin ceea ce este Fiinţa Umană în întregul ei.

Ai apărut pe Planeta Albastră, pui de Fiinţă Umană, prin Trup şi Suflet, adică prin Corpul Fizic şi Subconştientul Spiritual și te-ai înfiripat cu unealta de lucru Inteligenţa Divină personală (despre aceasta vom vorbi în Structura Gândirii). Pe parcurs, cei din jur au dezvoltat în tine o Minte, care nu avea ca reper trăirea în prezent, a clipei, adică Conştientul în dualitate cu Subconştientul EdEx, şi nici acumulări de Educaţie şi Experienţă de preţiozitate mentală şi spirituală. Atenție, poate să fie vorba de o Minte Întunecată din care se dezvoltă un Ego puternic, chiar machiavelic și cu efecte patologice!

Înţelegând Conştientul, ca parte a ta, ca entitate prezentă, ce înţelege lumea materială, poţi să treci la un nivel superior dat de dualitatea Conştient – Subconştient EdEx şi, astfel, să-l constitui, pe acesta din urmă, nu printr-o învăţătură prin memorare, ci prin înţelegere.

Ajungi să cuprinzi următorul traseu evolutiv: ştii, ştii că ştii, ştii că pricepi, pricepi că pricepi şi, simplu, pricepi. Este minunată această cale, creată pe traseele infinite ale evoluţiei personale. Așa, ajungi la Mintea Luminată, primul mare pas spre eliberarea Sufletului, care, astfel, redevine manifest și calea spre a deveni un întreg, Ființă Umană, este deschisă. Începi să fii cuprins de ceea ce înseamnă Iubirea.

Viața este viață și atât! Se materializează prin trăirea cu fericirea, bunăstarea, sănătatea. Simți puterea și adevărul lui – Eu sunt! Vei vedea, vei auzi, vei mirosi, vei gusta, vei pipăi nu numai prin Trup, ci şi cu Mintea şi, apoi, cu Sufletul.

Albastrul cerului, susurul apei, esenţa murei, taninul vinului şi puful păpădiei vor fi trăite, nu numai visate.

Nu vei mai aduce trecutul în prezent. Eşti prezentul! Traseul evoluției tale este viu prin cred și sunt convins.

Astfel, iată că-ţi construieşti alături de mine, şi eu alături de tine, ceea ce este Subconştientul EdEx. Trăinicia acestuia şi existenţa Raţională, Obiectivă şi Logică te pun în postura de avea un ROL mental de valoare, pentru ca starea fizică prin Trup şi Minte să atingă valenţele necesare pentru întregirea Subconştientului, prin dualitatea Subconştientul EdEx cu Subconştientul Spiritual.

Fiecare a constatat, mai ales pe traseul: ştii şi ştii că ştii, importanţa unei educaţii superioare şi a unor experienţe ce cinstesc cunoaşterea, atunci când începi să exişti şi prin – ştii că pricepi.

Deja vorbim de trăire, care reprezintă cu mult mai mult decât existența. Atitudinea ta se orientează, de acum, prin cele patru Puncte Cardinale Fiinţa, manifestările: virtuoasă, pozitivă, constructivă şi constantă. Spiritualizarea manifestării constructive până la nivel de creaţie este calea spre înţelegerea Sufletului, a Subconştientului Spiritual.

După cum vezi, tot mai bine cu ochii Corpului Fizic, şi perceperea cu ochii Minţii, Conştientul şi Subconştientul EdEx, dă o întregire, pas cu pas, a întregului tău. Pentru a revedea cu ochii Sufletului, ai Subconştientului Spiritual, este absolut necesar să continui pe calea cunoaşterii, prin Educaţie şi Experienţă, şi te vei trezi, într-o bună zi, că pe nedrept Sufletul tău a fost închis într-o cuşcă de spini.

Fără să fi conștientizat de când, Trupul și Mintea plâng cu lacrimi de sânge și el, Sufletul, pare pierdut undeva în neant. Dar tu, în întregul tău, te-ai luminat.

Despre Suflet, Subconştientul Spiritual, în numărul viitor, ProAlba, mai 2012.

Știu și pricep, cred și sunt convins că punctul de sprijin al universului meu sunt Eu, cu Trupul, Mintea și Sufletul!

Sunt fericit!

 

Cu drag,

Dumidalba – Dumitru Radu Cormoș

Lasă un comentariu